Oud-burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen wordt de nieuwe voorzitter van de Victoriefonds Cultuurprijs. Ze neemt in het nieuwe jaar het stokje over van Geert ten Dam, die na 10 jaar afscheid heeft genomen. Hafkamp was al eens twee keer juryvoorzitter van de prijs.

Volgens het bestuur van de Victoriefonds Cultuurprijs heeft Geert ten Dam zich tien jaar 'belangeloos ingezet om aankomende talenten en kunstenaars in de regio Alkmaar in de schijnwerpers te zetten en zo cultuur in en rond Alkmaar meer onder de aandacht van het publiek te brengen'. Het bestuur stelt dat 'mede onder zijn voorzitterschap is de Victoriefonds Cultuurprijs een professionele organisatie geworden en voor veel genomineerden de aanzet geweest tot een carrière in de kunstwereld of de bekroning van hun oeuvre'.

De 68-jarige Hetty Hafkamp was van 2008 tot haar pensionering in 2020 burgemeester van de gemeente Bergen, in een periode die als 'roerig' de geschiedenisboeken van de gemeente zal ingaan. Het bestuur meent dat zij heeft bewezen een goede ambassadeur voor de kunsten te zijn: "Geert ten Dam draagt met een gerust hart het voorzitterschap aan haar over".

In 2022 vinden er weer prijsuitreikingen voor de Cultuurprijs Letteren, Visuele Kunsten, Podiumkunsten en de Jong Talent Prijs plaats. (foto: Erna Faust)

Pin It