Het aantal ondernemingen in regio Alkmaar (inclusief Castricum) is vorig jaar met vijf procent gestegen. Dat heeft vooral te maken met nieuwe aanmeldingen, maar ook een afname van het aantal bedrijven dat ermee stopte. Ook was er een ruime halvering van het aantal faillissementen in de regio. Dat blijkt uit actuele informatie van de Kamer van Koophandel, aldus het NHD.

Het aantal bedrijven dat besloot te stoppen daalde in 2021 terug naar pre-corona niveau: van 2.570 naar 2.233. De hoeveelheid faillissementen bleef steken op 24, waarvan ruim de helft in gemeente Alkmaar. In 2020 telde de regio er nog 52, de jaren ervoor tussen de 40 en 50. De Kamer van Koophandel wijt deze ontwikkelingen volledig aan de coronasteun die noodlijdende bedrijven kunnen krijgen. Ook bedrijven die al in de problemen zaten.

Het totaal aantal bedrijven in regio Alkmaar dat ingeschreven staat bij de KvK steeg met 1.732 naar totaal 36.967. In 2020 steeg het aantal overigens met 1.588.

De KvK stelt dat 2020 een 'exceptioneel' jaar was en het ziet de stabilisering erna als 'best positief', aldus het NHD. Maar de organisatie weet zo net nog niet wat er gebeurt wanneer overheden hun coronasteun gaan afbouwen. Veel bedrijven in noodlijdende sectoren zijn door hun reserves heen en houden het hoofd nog net boven water. De KvK staat voor bedrijven in zwaar weer klaar om te helpen het zoeken naar oplossingen. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 2444x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/