Alkmaar wordt de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School. Dat heeft de Europese Board of Governors besloten na de voordracht van Alkmaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De geplande locatie van de Europese School is het nu nog vrij liggende terrein op de hoek van de Zeswielen, tussen de Hertog Aalbrechtweg en de Hoornse Vaart bij station Alkmaar Noord direct tegenover het Van der Meijcollege.

Een Europese school biedt onderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar en geeft les aan kinderen van het personeel van instellingen van de Europese Unie, maar ook aan scholieren van buitenlandse werknemers bij bedrijven uit de regio en daarnaast aan Nederlandse kinderen die Europees onderwijs willen volgen.

“Wij zijn hier ontzettend blij mee. Dit besluit is van groot belang voor de leerlingen en medewerkers van het Joint Research Centre in Petten, het Europees Medicijn Agentschap in Amsterdam en de huidige vestiging van de school in Bergen. Wij werken de plannen graag op korte termijn samen met het ministerie en alle betrokkenen verder uit’, aldus een opgetogen wethouder Robert te Beest.

Eind 2022 levert de gemeente de bouwrijpe grond met een onderwijsbestemming. Hiervoor start binnenkort een bestemmingsplanprocedure. Het ministerie kan dan in 2023 starten met de bouw. Het gebouw zal in samenspraak met de Europese school ontwikkeld worden.
Pin It