De locatie voor de regionale daklozenopvang aan de Helderseweg in Alkmaar zal naar verwachting eind dit jaar worden opgeleverd. De 'Daklozenopvang 2.0', zal daarna in het eerste kwartaal van 2023 worden geopend. Op de locatie bij de brandweerkazerne gaan dnoDoen, Reakt en Brijder Verslavingszorg dag en nacht opvang bieden, in combinatie met zorg en hulp. Daar zijn niet alleen de cliënten bij gebaat; op straat zullen mensen minder overlast van hen ervaren.

In november stemde de gemeenteraad in met reservering van budget voor de 'Daklozenopvang 2.0' en inmiddels is de eerste fase van het project is afgerond; het programma van eisen is bepaald en op basis daarvan is het definitieve ontwerp vastgesteld. De volgende stappen zijn het maken een technisch ontwerp, de kostenraming, burgerparticipatie, aanvraag van de omgevingsvergunning, de aanbesteding en dan uiteindelijk de uitvoering.

"We realiseren betere omstandigheden in de opvang maar ook een integraler hulpaanbod, waarmee we voorzien in een behoefte van zowel de cliënten in de maatschappelijke opvang als de zorg- en veiligheidspartners", laat het college weten. "Die nieuwe samenwerking wordt met veel enthousiasme voorbereid met de projectleiding, de werkers en de vertegenwoordigers van de cliënten. Leidende principes zijn daarbij: samenwerking, integraliteit, denken vanuit de cliënt, dichtbij en er samen iets moois van maken. Er wordt hard gewerkt om de Daklozenopvang 2.0 zo snel mogelijk te realiseren. Het moment waarop we de participatie- en vergunningsfase doorlopen hebben én wanneer de aannemer daadwerkelijk kan beginnen zijn momenteel nog de grootste onzekerheden in de planning."

Wel is duidelijk dat de gemeente in februari in het kader van participatie een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden organisatie. Nadere informatie volgt nog.
Pin It
Bekeken: 2302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/