Het Kerkenplatform Alkmaar is gelanceerd. Op dit digitale platform wordt kennis gedeeld over beheer en behoud van religieus erfgoed. De lancering vond online plaats en werd bijgewoond door instanties die betrokken zijn bij het maken van een visie op de toekomst van. Het Kerkenplatform zet actuele thema’s centraal en iedereen is welkom om bij te dragen. Ook de concept Kerkenvisie Alkmaar staat sinds maandag online.

In 2019 startte in Alkmaar, net als veel andere gemeenten in het land, een traject voor een visie op de toekomst van religieus erfgoed. Er bleek bij kerkeigenaren en meedenkende partijen in Alkmaar behoefte aan het delen van kennis en een netwerk. De gemeente ondersteunt deze wens met een online platform.

Wethouder Erfgoed Elly Konijn: “Gebedshuizen horen bij de identiteit van onze omgeving. Daarom zet de gemeente zich in voor een toekomstvisie voor het religieus erfgoed. Het Kerkenplatform is hierin een belangrijke stap. Met alle verzamelde kennis en tips kan dit platform uitgroeien tot een rijke kennisbank.”

Kerkenplatformalkmaar.nl gaat in op thema’s zoals onderhoud, duurzaamheid, financiën en toekomstverkenning. Daarnaast biedt de site projectmatige klussen voor vrijwilligers aan en vraagt tips voor het verbeteren van de zichtbaarheid. Elk gebedshuis heeft er een eigen paspoort en staat op de plattegrond, die ook met zoekfilters kan worden geraadpleegd. Verder wordt informatie gegeven over subsidie en het vitaal houden van gebedshuizen, en is het platform voor interactie.

De concept Alkmaarse Kerkenvisie krijgt vorm als website. De werkwijze en methoden die hierin zijn aangedragen, worden het komende half jaar uitgeprobeerd met pilots. In het najaar volgt de definitieve versie van kerkenvisiealkmaar.nl. (foto: Job van Nes)
Pin It
Bekeken: 1794x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/