Gemeente Alkmaar overweegt invoering van registratieplicht voor boten voert hiervoor onderzoek uit. ChristenUnie, GroenLinks, PvdA. BAS en SPA dienden een motie om sneller uitsluitsel te krijgen, zodat de registratieplicht dit vaarseizoen nog ingevoerd kan worden. De motie werd maandag met een kleine meerderheid weggestemd door de coalitiepartijen OPA, VVD, D66 en CDA.

De tegen stemmende fracties erkennen dat de pleziervaart regelmatig voor overlast zorgt en zijn niet principieel tegen registratieplicht, maar nu haast maken voelen ze weinig voor. OPA-raadslid Ruud van Lier: "Het raakt echt kant noch wal om nu het registratiesysteem versneld te willen onderzoeken, terwijl we net afgesproken hebben dat we meer op handhaving in gaan zetten. Laten we nou eerst maar eens een seizoen kijken hoe het gaat."

CDA-lijsttrekker Gosse Postma voorzag praktische obstakels. Behalve dat het onderzoek nog moeten worden uitgewerkt tot een rapport, dacht hij aan de controle van bootjes van buiten Alkmaar. "Gaan we kettingen spannen, zodat die mensen niet naar binnenkomen? (...) Het idee is goed maar als je zoiets aanpakt moeten we dat regionaal doen om het probleem op een eenduidige manier op te lossen". CU-fractievoorzitter Ronald van Veen opperde het op aanvraag afgeven van dag- of jaarpassen, maar Postma vond dat maar niks. "Wie gaat dat controleren?"

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee sloot zich bij de PvdA aan. "Wij zien dat er een bureaucratisch geheel wordt opgetuigd, waarvan de handhaafbaarheid niet te staven valt en wat mensen op kosten jaagt. Het leven is al duur genoeg". Van Veen herhaalde dat de gemeente die kosten zou kunnen dragen, maar Van der Rhee pareerde met dat de burger dan evengoed betaalt. Daarnaast stelde hij dat de motie toch al te laat komt om nog voor mei iets te kunnen doen, dat er geen dekkingsvoorstel in zit en pleitte ook hij voor een regionale aanpak.
Pin It
Bekeken: 1772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/