Afgelopen week kreeg Brigitte uit Alkmaar Noord medewerkers van Dakbeheer Benelux aan de deur. Ze boden aan het dak te inspecteren en schoon te maken voor 20 euro. Brigitte maakte een afspraak voor dinsdag, maar kreeg daarna de kriebels en deed wat onderzoek. De website dakbeheerbenelux.nl deed het niet, er is geen email en bij bellen van het 06-nummer wordt niet opgenomen. Meer alarmbellen gingen rinkelen toen Brigitte nog wat verder speurde. Ze wil inwoners waarschuwen voor deze mogelijk louche klusjesmannen.

Na het maken van de afspraak had Brigitte de politie gebeld en hoopte ze maar dat er dinsdag geen problemen zouden ontstaan. Ze had voor de zekerheid een brief opgehangen voor de klusjesmannen. "Ze zijn niet aan de deur geweest", laat ze Alkmaar Centraal achteraf weten. "De bus is wel voorgereden en later zag ik ze op de Elgerweg". Brigitte maakte een foto.

De bedrijfswagen ziet er netjes uit met mooie bestickering en het bedrijf heeft gewoon een KvK-nummer. Maar behalve het gebrek aan contactmogelijkheden, legt enig onderzoek een slechte reputatie bloot. In de Zwolse buurtapp Nextdoor werd gewaarschuwd voor een bekende oplichtingstruc: na de klus wordt gemeld dat er "problemen" aan het dak zijn. Laat de mannen hun gang gaan, dan volgt een schokkende rekening, aldus een gedupeerde. Een ander vertrouwde het (vrijblijvende) reparatieadvies niet en schakelde een vakman in, die aangaf dat het dak gewoon in orde was.

Overigens staat Dakbeheer Benelux, samen met Autobedrijf Orthen, geregistreerd op een berucht adres in Den Bosch. Hier werden in 2019 groepsverkrachtingen gehouden in een 'chillruimte', ook met minderjarige meisjes. De eigenaar van het autobedrijf, destijds 17 jaar oud, kreeg in december twee jaar celstraf. De vier andere daders van veelal slechts een jaar ouder kregen drie jaar cel. Vanzelfsprekend kan het puur toeval zijn dat ook Dakbeheer op dit adres staat ingeschreven.

Hoe dan ook, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Pin It
Bekeken: 2191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/