De Alkmaarse rugbyers moesten afgelopen weekend, deels vanwege corona, met twee man tekort naar Naarden afreizen voor een confrontatie met 't Gooi 3. Alkmaar kon enige tijd stand houden tegen de thuisploeg die wel op volle 'oorlogssterkte' was, maar daarna begon de vermoeidheid toe te slaan. De eindstand werd 41-19. Gevolgen heeft het verlies niet; de kaasploeg had zich vorige week al verzekerd van een plek in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord.

De eerste punten waren voor Alkmaar. Michael Vlaar brak door en trok een lange sprint, maar werd toch nog onderuit gehaald. Hij wachtte daarna zo lang mogelijk om uiteindelijk in de tackle de bal door te spelen naar de goed mee gekomen Maël Kramer, die de aanval met een try afrondde. Aanvoerder Pieter scoorde uit de conversie (bonustrap op de palen) twee punten extra voor 0-7. Al snel trok 't Gooi de stand echter gelijk vanuit een ruck. Na een lange tijd zonder scores zette de thuisploeg de stand met twee try's, waarvan één geconverteerd, op 19-7.

In de tweede helft kreeg Alkmaar een strafschop, maar Pieter van Duijn miste net aan. Even later was het wel raak. Uit een 22 meter drop-out werd de bal gevangen door Maël Kramer. Hij speelde door naar Michael Vlaar die ondanks een tackle toch nog in de hoek 19-12 kon scoren. Dat leverde een moeilijke hoek op voor de conversie. Te moeilijk deze keer.

Inmiddels begon Alkmaar te verzwakken, terwijl 't Gooi regelmatig spelers wisselde. De kaasploeg werd daardoor overlopen en kwam op 41-12 achter, maar het redde de eer door als laatste te scoren vanuit een strafschop op 5 meter van de goallijn. Michael Vlaar kreeg de bal toegespeeld en bereikte ondanks een tackle de eindzone. Pieter van Duijn miste de conversie, waardoor de eindstand op 41-19 uitkwam.

De tweede seizoenshelft begint direct komend weekend, maar het precieze programma is nog niet bekend.
Pin It
Bekeken: 2163x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/