Na de lockdown kan kunst eindelijk weer worden bewonderd. Ook in de Grote Kerk van Alkmaar, waar zaterdag de expositie 'Volle vaart! Kunst als reddingsbrigade' is geopend. Na weken uitstel zijn er in deze prachtige omgeving werken te zien van een nieuwe generatie kunstenaars uit Alkmaar. "Prachtig, enerverend, inspirerend."

"Hier in de Grote Kerk zijn ruim 40 jonge kunstenaars samengebracht en ze laten allemaal kunstwerken zien die met deze tijd te maken hebben", vertelt Gerben Hermanus, coördinator van de afdeling Beeldend van Artiance. "Een reactie op corona, of misschien een toekomstbeeld van goh hoe zouden we op een andere manier willen leven of kunnen leven. Hoe gaan we om met onze vrijheid of met de regels. Elke kunstenaar heeft daar een beetje op zijn eigen manier een verhaal, een draai aan gegeven."

'Volle vaart! Kunst als reddingsbrigade' refereert naar het 'met volle vaart' de nabij toekomst tegemoet gaan, waarbij de kunstenaars als een alternatieve 'reddingsbrigade' verbeelding geven aan actuele vragen en thema’s.

"Ik had nooit verwacht dat ik zo vroeg al op zo'n plek mijn eigen werk kon ophangen", aldus een van de opkomende kunstenaars. "En dat vind ik vooral heel leuk dat we de mogelijkheid hebben gekregen om dit te doen". Om de opening nog wat extra sjeu te geven werd later op de avond in HAL25 nog het feest 'Halternatief: Volle Vaart Afterparty' gehouden.

Dinsdag opent de expo voor publiek, de laatste dag is dinsdag 12 maart. Entree is gratis. De expo is een samenwerking van Theater De Vest/De Grote Kerk, Artiance, Grafisch Atelier Alkmaar, Shuffle Magazine en de Nachtvlinder. De expo is mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds.
Pin It
Bekeken: 2838x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/