Het was 'best even spannend' voor de 17-jarige Meickey Derksen uit Alkmaar: met zijn vrienden Maickel Houtdijk (17) en Lorenzo Bot (21) was hij donderdag vanaf de brug in de Bergerweg aan het magneetvissen en plotseling had hij 'beet'. Toen hij zijn vangst uit het water trok bleek het een oud-Hollandse handgranaat te zijn.

De drie vrienden waren in de Houtvaart 'een beetje op wrakstukken aan het vissen bij een bruggetje' toen Meickey iets aan zijn magneet kreeg: "Ik haalde het touw binnen en merkte dat mijn vangst vrij groot was", vertelt hij vrolijk aan mediapartner NH Nieuws. Toen trok hij het object naar boven: "Een vriend van me zei: dat is een granaat! Dat zag hij aan de vorm. We belden meteen de politie."

Meickey liet hij de granaat weer rustig in het water zakken. "Dat kun je het beste doen om ontploffing te voorkomen", vertelt hij. Voordat hij een paar maanden geleden met magneetvissen begon, had hij zich ingelezen in wat je moet doen als je een explosief opvist. "Dat leek me wel handig."

Agenten kwamen daarna langs om de situatie in te schatten. "Ze dachten dat het een oud-Hollandse granaat is en schakelden de Explosieven Opruimingsdienst in", aldus Meickey. "Dat was heel cool, maar ook best even spannend. We waren toch wel zenuwachtig: wat zal er gebeuren?". De EOD stelde vast dat het inderdaad gaat om een granaat en nam het ding mee om het daarna open terrein bij Sortiva tot ontploffing te brengen.

Meickey zegt dat dit 'het vetste is' dat de drie vrienden tot nu toe hebben opgevist. Meestal trekken ze meer alledaagse dingen naar boven als fietswrakken, die de gemeente dan ophaalt. "We willen nu gewoon doorgaan en kijken of we meer vinden. We hopen een keer een vuurwapen op te vissen. Of een kluis, dat is ook bijzonder."
Pin It
Bekeken: 5091x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/