Amnesty Alkmaar organiseert op Internationale Vrouwendag een actie in de centrale bibliotheek voor snelle aanscherping van de Nederlandse verkrachtingswet. In de bieb liggen dinsdag 8 maart van 11:30 tot 16:30 uur petitielijsten. Er is ook een petitielijst voor de vrijlating van de Russische politiek gevangene Lilia Chanysheva.

Op dit moment is een strengere Wet Seksuele Misdrijven in opzet. Hierin worden seksuele handelingen strafbaar gesteld als de initiatiefnemer redelijkerwijs had kunnen weten dat deze ongewenst waren. "Degene die seksueel contact initieert, moet er zeker van zijn dat de ander hetzelfde wil. Als dit niet duidelijk is, moet hij die duidelijkheid zoeken", aldus rijksoverheid.nl.

Voormalig minister Grappenhaus gaf echter eerder aan dat de nieuwe wet door alle procedures pas in 2024 van kracht zal worden. De huidige Minister Yesilgöz zei na de misstanden bij The Voice of Holland, dat ze 'het proces wil versnellen'. Daar is Amnesty blij mee, maar het wil evengoed de urgentie benadrukken.

Lilia Chanysheva heeft niets meer "misdaan" dan werken voor oppositieleider Aleksej Navalny en het uiten van haar mening over het huidige Russische regime. Ze loopt kans om veroordeeld te worden tot 10 jaar gevangenisstraf. Amnesty roept het regime op haar vrij te laten.

Bovendien roept Amnesty iedereen op om de invasie van Oekraïne te veroordelen in een mail aan het Russische ministerie van defensie.

Meer info op amnesty.nl.
Pin It
Bekeken: 2119x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/