Om de Alkmaarse horeca een extra steuntje in de rug te geven heeft het college van B&W besloten om vergunningen voor ruimere terrassen tot eind dit jaar te verlengen. Onlangs werd dit ook al gedaan in buurgemeenten Bergen en Heiloo. Gemeente Alkmaar onderzoekt of de toestemming, die als corona-steunmaatregel in het leven werd geroepen, permanent kan worden.

De automatische verlenging van de bestaande vergunningen is niet alleen om de horeca te steunen. "Momenteel zijn de coronabeperkingen voorbij, maar het coronavirus is nog steeds aanwezig. De verwachting is dat bezoekers van terrassen komende tijd ook meer ruimte om zich heen willen op het terras. Het opnieuw ‘hutjemutje’ op een terras zitten is voor veel bezoekers nog een stap te ver en ook onverstandig", legt het college uit.

De uitbreiding van de terrassen heeft niet geleid tot meer overlast, aldus het college. De gemeente blijft in goed contact met bewonersvereniging Hart van Alkmaar om de situatie te volgen.

Eerder verlengde gemeente Alkmaar al de ontheffing voor precario tot eind 2022. Dit is belasting die door horeca en organisatoren van evenementen wordt betaald voor gebruik van openbare grond. De steun scheelt de gemeente ongeveer twee ton aan inkomsten.
Pin It
Bekeken: 2832x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/