Overal in Nederland worden woensdag alle oorlogsslachtoffers herdacht die hebben gestreden voor vrijheid. Voor het eerst in twee jaar kan dit weer met de gebruikelijke ceremonies en toeschouwers. Het thema van de Nationale Herdenking is dit keer 'Vrijheid in verbondenheid'. Daarmee bedoelt het Nationaal Comité dat onze vrijheid 'onlosmakelijk is verbonden met de vrijheid van de ander'.

Om 19:00 uur wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Grote Sint Laurenskerk. Burgemeester Anja Schouten spreekt hier de herdenkingsrede uit en leerlingen van basisschool DURV! dragen zelfgeschreven gedichten voor. Het Regionaal Jeugdorkest Artiance verzorgt de muziek. Om 19:37 uur vertrekt de stille tocht naar het monument aan de Harddraverslaan. Schouten en de voorzitter van het 4 mei Comité leggen een krans namens de Alkmaarse bevolking. Om 20:00 uur wordt twee minuten stilte gehouden, gevolgd door het defilé.

De herdenking in Alkmaar wordt live uitgezonden op de kanalen van Streekstad Centraal (Ziggo kanaal 42, KPN Kanaal 1504) en via Youtube. Tussen de twee ceremonies zijn korte films te zien over de slag bij Rustenburg en de Verzetsheldenroute.

De herdenking in Alkmaar wordt vanaf 19:00 uur live uitgezonden door Streekstad Centraal. Dit is op televisie te volgen via Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1504. Ook is het live te streamen bij Streekstad Centraal en mediapartner NH Nieuws.

Tussen de herdenking in de Grote Kerk en de kranslegging aan de Harddraverslaan zijn op Streekstad Centraal twee korte films te zien: één over de slag bij Rustenburg en één over de verzetsheldenroute in Alkmaar. Daarna hervatten we de live-uitzending van de herdenking bij het monument op de Hardraverslaan .

 

Pin It
Bekeken: 2329x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/