Poffertjeskraamhouder Tinus Beekvelt heeft vrijdag om 10.00 uur de kaasmarktbel geluid, hét teken dat de Alkmaarse Kaasmarkt geheel volgens traditie kan beginnen. Beekvelt verkoopt al ruim 55 jaar poffertjes, waarvan zeker de laatste veertig jaar in Alkmaar. Zijn kraam op het Canadaplein is bekend in de wijde omtrek. De markante koopman stopt op 72 jarige leeftijd met zijn werkzaamheden.

Eerst stond zijn kraam op de Platte Stenenbrug, later vond hij zijn standplaats op het Canadaplein. De poffertjeskraam is een echt familiebedrijf dat wel 156 jaar terug gaat (vijf generaties). De zesde generatie is inmiddels in het bedrijf gestapt en exploiteert meerdere poffertjeskramen op Nederlandse kermissen. Ook in Alkmaar was Beekvelt een graag geziene gast én collega op de kermis.

 

Rond 1850 kwamen de eerste poffertjessalons overgewaaid uit Frankrijk en België. Martinus Beekvelt kocht in 1865 zijn eerste poffertjeskraam en reed hiermee op de Nederlandse kermissen. Deze salon werd Beignet en Wafelsalon genoemd. Onder de gasten bevonden zich vele adellijke personen die op een hoffelijke manier werden ontvangen.

In de salons konden zij zich in de “Chambre Separé” terugtrekken en genieten van de lekkernijen die werden geserveerd. Pas later werd het assortiment uitgebreid met poffertjes die we op de dag van vandaag nog allemaal kennen. Het recept is al eeuwen oud, maar is nog steeds hetzelfde. Generatie op generatie is het vakmanschap overgedragen. Het bakken van poffertjes is een eeuwenoude gilde.

Pin It
Bekeken: 1849x
https://www.malkelapagading.com/situs-slot-mahjong/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://dorsekgacor.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/usaklub-slot.html https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/