Veel meldingen moet hij laten schieten en regelmatig surveilleren lukt in sommige gebieden al helemaal niet. Theo Brouwer is buitengewoon opsporingsambtenaar bij Staatsbosbeheer in Noord-Holland Noord.  En hij is de enige. “Als ik vrij ben, is er in deze regio geen handhaver.” Een collega erbij is heel hard nodig. “Maar om ons werk hier goed te kunnen doen, zouden we eigenlijk met z’n vieren moeten zijn.”

De natuurgebieden waarin Theo werkt, liggen verspreid tussen Alkmaar en de Afsluitdijk. "Soms is het een uur rijden naar een bepaalde plek. Ik kom dus zeker niet overal dagelijks. Ik probeer vooral veel aanwezig te zijn in de gebieden met de hoogste natuurwaarden en waar het druk is", is te lezen op de website van Staatsbosbeheer. "Daarom ben ik vaak in de Schoorlse duinen te vinden: een Natura 2000-gebied met miljoenen bezoekers per jaar. Dat betekent tegelijkertijd dat ik in andere gebieden nauwelijks kom."

Theo benadrukt dat aanwezigheid belangrijk is. Dat werkt preventief en alleen al een gesprek kan begrip wekken. Veel mensen met honden vragen zich af waarom ze aangelijnd moeten lopen, vooral mensen met viervoeters die zich goed gedragen. Dan legt hij uit dat ook die honden soms achter een dier aan kunnen stuiven, en veel onrust veroorzaken.

"Zelfs met de meldingen uit die gebieden, over bijvoorbeeld stroperij of open vuur, kan ik vaak niks doen. Bij de ergere delicten, krijg ik meestal wel hulp van de lokale politie. Maar ook met hen pakken we alleen de zaken op waarbij er een goede kans is dat we de dader kunnen vinden.”

Soms heeft Theo met agressie en bedreiging te maken, en ondanks zijn postuur en zijn training kan hij zich zo alleen best kwetsbaar voelen. De politie kan ook niet altijd bijstaan, want die is eveneens onderbezet. Als het dan eens uit de hand liep, sliep Theo daar niet goed van.

"Dan zou het fijn zijn als je er niet helemaal alleen voor staat", zegt Theo. "Wat mij betreft hoeven we niet met z’n tweeën dezelfde ronde te doen. Maar het zou wel fijn zijn als er een collega in hetzelfde gebied is, zodat we elkaar snel te hulp zouden kunnen schieten.”

Er werken nu 94 boa’s bij Staatsbosbeheer, waarvan ongeveer 40 voltijd. Er staan een paar vacatures open, maar geen eentje voor Noord-Holland Noord. Er is simpelweg niet genoeg geld voor meer boa's. Theo zal het dus voorlopig nog even alleen moeten doen.

Lees het hele interview op staatsbosbeheer.nl. (foto: Twitter @theo_atwork)
Pin It
Bekeken: 4672x
https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/