Zaterdag en zondag is het Nationale Molendag. Door het hele land draaien veel molens, een groot deel van de molens is te bezoeken en er worden tal van activiteiten georganiseerd. Ook de molenaars in de Schermer laten hun molen draaien. Ter gelegenheid van de molendagen heeft de Schermer Molens Stichting een gratis toertocht langs elf van de vijftien molens in het gebied, met na afloop een presentje.

In 1633 werden totaal 52 polder- en strijkmolens ingezet om de polder droog te malen. Daar staan er nu dus nog vijftien van. Onder de elf molens waar de tocht langs voert bevinden zich vanzelfsprekend de Museummolen in Schermerhorn en Korenmolen De Otter in Oterleek. De toertocht is 35 km lang en kan zowel met de fiets als met de auto of motor worden gereden. De routebeschrijving is met een vragenlijst vanaf zaterdag 09:00 uur te verkrijgen bij de Museummolen aan de Noordervaart 2.

De vragenlijst kan na afloop bij de Museummolen worden ingeruild voor een presentje. Wanneer alle vragenlijsten zijn gecontroleerd, wordt een gratis rondleiding door de Museummolen aangeboden aan degene die de meeste vragen goed heeft beantwoord.

Meer info via museummolen.nl. (foto: J. van Lier - SMS)
Pin It
Bekeken: 1967x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/