Funakoshi bestaat 50 jaar. Inmiddels heeft de karatevereniging vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Schoorl, Schagen en Hoorn. Ze worden allemaal aangedaan tijdens de Kenia-on-tour door de senseis Anthony en Kiarie uit Kenia om gasttrainingen te geven.

Geïnspireerd door Bruce Lee, startte Jim Agerbeek 50 jaar geleden Funakoshi. Karate was nog vrij onbekend in Nederland, maar dat veranderde snel. Met de toetreding van Johan Doesburg als hoofdtrainer in 1981 breidde het aantal lessen en vestigingen zich snel uit. Inmiddels hebben zo'n 7.000 mensen in de wijde regio voor korte of langere tijd lessen gehad bij Funakoshi.

"We zeggen altijd: een betere versie van jezelf worden", legt Doesburg uit aan Streekstad Centraal. "Je probeert je te ontwikkelen, en we hebben ook kampioenen gehad, al is dat een select gezelschap. De meesten proberen aan zichzelf te schaven. De een wil wat weerbaarder worden, de ander een wat betere conditie krijgen. Daar proberen we aan te voldoen."

Maar Kenia staat nou niet bepaald bekend als een karate-land, dus waarom twee Keniaanse docenten? Wel, Funakoshi zet zich al jaren in voor kansarme kinderen in het land en heeft daardoor banden met Kiarie Gichine en Anthony Fondo, Kiarie groeide op in een sloppenwijk van Nairobi en schopte het tot bondscoach karate. Anthony is sportinstructeur bij de politie en gespecialiseerd in zelfverdediging. Tien jaar geleden waren ze ook al eens geweest, en ze waren maar wat bereid om weer te komen voor het 50-jarig bestaan.
Pin It
Bekeken: 2910x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/