Zomer op het Plein is vrijdagavond van start gegaan op het Alkmaarse Canadaplein. Tot en met 7 augustus kunnen liefhebbers van muziek en theater ieder weekend hun hart ophalen tijdens een breed scala aan optredens. "Nieuw seizoen, allemaal buitenoptredens", vertelde Peter Blaauboer, directeur van Theater De Vest aan Alkmaar Centraal. "We hebben zes weekenden achter elkaar muziek op vrijdag, zaterdag en zondag. Gezellige sfeer, mooie optredens met hele, diverse, verschillende artiesten."

Vrijdagavond werd afgetrapt met Marja van Katendrecht en zaterdag eind van de middag was de beurt aan de Amsterdam Klezmer Band. De 25-jarige band zorgde voor een goed gevuld en gezellig Canadaplein. "We doen het al 25 jaar, maar het grappige van deze muziek - omdat het volksmuziek is en heel aansprekende muziek - binden we altijd weer jonge mensen aan onze muziek", vertelt Jasper de Beer, contrabassist van de AKB.  "Het kan eeuwig doorgaan."

En inderdaad waren er behoorlijk wat jongere mensen tussen het publiek, dat gedurende het optreden steeds meer met de voetjes van de vloer ging. "Heel gezellig feestje! Ja! En de band is heel leuk. Een aanrader", reageert een man tussen het dansen door. Een jongedame die ook niet stil kon blijven staan vult aan: "Gezellige sfeer en ik vind het echt heel leuk dat zoiets weer mogelijk is na de lockdown periode, dus ik geniet ervan."

Zondagmiddag werd het eerste weekend afgesloten door Karsu. Volgende week vrijdag begint het tweede weekend met Kasper van Kooten en zijn band, bij uitzondering een keer binnen in Theater De Vest. Op zondag 3 juli is het inmiddels traditionele Talentstage, met studenten van het InHolland Conservatorium Haarlem en speciale gast Steffen Morrison.
Pin It
Bekeken: 3182x