Woonwagenbewoners hebben afgelopen weekend twaalf woonwagens die  gemeente Alkmaar op het terrein van voetbalclub Flamingo’s '64 plaatste, in beslag genomen. De chalets, bedoeld voor de opvang van Oekraïners, zijn door de protestvoerders bezet om aandacht te vragen voor uitzichtloze situatie. De gemeente belooft al jaren dat er voor hen extra woonwagenplekken komen.

"Gemeente, jullie hebben pech! Wij gaan niet weg", prijkt groot op een spandoek aan één van de bezette chalets. "We hebben ze gekraakt", vertelt woonwagenbewoner Tomas Vermanen, die eerder gedwongen werd om zijn woonwagen in te ruilen voor een huis. "Of gekraakt... ze staan open en bloot en  de sleutels zaten er nog in."

Het aantal Alkmaarse standplaatsen is 35 jaar geleden gehalveerd, met de belofte dat er nieuwe plekken zouden bijkomen. Dat is echter nooit gebeurd. In 2018 werd de bewoners opnieuw beloofd dat er licht aan het einde van de tunnel was, maar dat einde komt maar niet in zicht.

Eerst dacht Tomas daarom dat de chalets er door de gemeente waren geplaatst 'als verrassing' voor de woonwagenbewoners. Maar dat bleek niet het geval: de chalets staan voor een jaar op het terrein van Flamingo’s '64 als opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen.

Tomas begrijpt dat zij ergens onderdak moeten krijgen en vertelt dat deze actie niet bedoeld is om dat te dwarsbomen. Meerdere woonwagenbewoners hebben dan ook aangeboden hun eigen huis beschikbaar te stellen voor vluchtelingen, als zij er een chalet voor terugkrijgen.

"Ik zit er nu één nacht in en ik voel me weer zoals toen ik ooit in een woonwagen woonde", verzucht Tomas. Hij is dan ook blij dat Gijsbert van Iterson-Scholten, de nieuwe woonwethouder, een brief in ontvangst neemt waarin staat dat de woonwagenbewoners voor eind 2023 een eigen plek willen binnen de gemeente. Tot die tijd willen ze tijdelijk een onderkomen zoals de chalets bij de Flamingo's. "Al zou het maar zes maanden hier zijn in een woonwagen en zes maanden daar", zegt Tomas.

De wethouder liet de bezetters weten het 'volledig eens te zijn' met de woonwagenbewoners over dat voor hen en 'hun manier van leven' ruimte gemaakt moet worden in Alkmaar. "Zeker in het kader van de stadsuitbreiding", zegt hij. "Maar dat is niet van vandaag op morgen geregeld." Dat komt volgens hem doordat er 'ontzettend veel groepen zijn die een beroep doen op de schaarse ruimte'.

Van Iterson-Scholten belooft de woonwagenbewoners het onderwerp deze week te bespreken in een collegevergadering. In september worden de plannen van de nieuwe gemeenteraad financieel doorberekend, dus er is volgens hem nog 'van alles mogelijk'.

De woonwagenbewoners 'vertrekken niet eerder' dan dat ze concreet op papier hebben staan dat zij extra staanplaatsen krijgen.
Pin It
Bekeken: 10835x
http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/