Om de ontwikkeling van de Alkmaarse gebied Overstad mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De gemeente doet dat graag in samenspraak met alle belanghebbenden. In maart werden bijeenkomsten georganiseerd en vorige week is de Overstadwandeling geopend. Onderweg staan borden met informatie en vraagstukken. De route is tot 14 augustus te bewandelen.

Gemeente Alkmaar heeft de wandelroute uitgestippeld om mensen te informeren over de plannen voor Overstad, en om hen dertien vraagstukken voor te leggen. Zo kunnen belanghebbenden goed beslagen ten ijs komen in het participatieproces richting een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Tijdens de opening is een groep meegenomen op de route en werden de twaalf vraagstukken besproken. Iedereen die er niet bij was heeft nu nog een kleine maand om de wandeling op eigen gelegenheid te maken.

Wandelaars kunnen op de vraagstukken reageren via de QR-codes op de borden. De thema’s die aan bod komen zijn: wonen & werken, de voorzieningen nu en in de toekomst, de bereikbaarheid en parkeren, de invulling van openbare ruimte en duurzaamheid. Er is tot 14 augustus ook een online enquête beschikbaar.

Meer op alkmaar.nl/alkmaarskanaal/.
Pin It