Hortus Alkmaar houdt op 7 augustus weer een Beestjesdag. Deze terugkerende dag is niet alleen leuk maar ook leerzaam voor jong en oud. Beestjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit, en die is weer belangrijk voor de mens. Op de dag leer je van alles over wat er krioelt in de natuur en dan vooral in het water, en wat er leeft in een composthoop.

Er zijn gratis rondleidingen en โ€˜lessenโ€™ over bodemdiertjes in de grond en de composthoop en over waterdiertjes in het aquarium, en er kunnen hommels worden geaaid. Er zijn leuke โ€˜beestjesdingenโ€™ te koop zoals loepjes, insectenpotjes en honing. En ook zaden waarvan de planten een border en balkon interessanter maken voor beestjes. Ook zijn er filmpjes te zien over vlinders en insecten. Op het sfeervolle terras is te genieten van een hapje of drankje.

Kinderen kunnen een beestje in elkaar knutselen of met een speciale herkenningskaart op zoek naar vlinders. Die kunnen ze vervolgens zelf via de computer doorgeven aan de Vlinderstichting. Zo ontstaat een mooi beeld welke vlinders rondvliegen in de tuin. Schminken is altijd een hit, net als de speurtocht met loep door de tuin met opdrachten en een fluitje om vogels te lokken.

De Beestjesdag duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Entree is 5 euro voor volwassenen, kinderen onder 13 jaar mogen gratis naar binnen en voor iedereen er tussenin kost toegang 2,50 euro. Meer info op hortusalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1782x