Vanaf vrijdag tot en met zondag 28 augustus staat de zomerkermis weer als vanouds volledig in de binnenstad van Alkmaar. Er komen maar liefst 71 attracties met voor ieder wat wils. Vanavond om 19:00 start de opbouw en vrijdag om 16:00 verricht wethouder evenementen Robert te Beest de officiële opening op de Kanaalkade, nabij het politiebureau.

“Evenementen brengen leven en sfeer, zeker een terugkerend evenement zoals de Alkmaarse Zomerkermis", aldus Te Beest. "Dit jaar staan er als vanouds weer attracties in het decor van onze binnenstad. Dit evenement gaat ook met de tijd mee want de afsluitende show van dit jaar is minder milieubelastend en is zeker spectaculair". De gemeente maakte ruim budget vrij voor een mooie show zonder vuurwerk.

Voor kinderen is er woensdag 24 augustus een meet & greet met Smurfin en Sonic van 14:00 tot 14:45 uur en van 15:00 tot 15:45 uur uur op het Canadaplein.

Net als voorheen kunnen Alkmaarse kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit minima gezinnen gratis naar de kermis. Zij krijgen ieder zes muntjes cadeau. De muntjes zijn op vertoon van de Alkmaar Pas op te halen, tijdens het spreekuur van het VVV (Waagplein 2) op 16 en 18 augustus tussen 14:30 en 16:00 uur. De muntjes zijn geldig tot en met 27 augustus.

Ook aan minder valide kinderen en ouderen wordt weer gedacht. Donderdag 25 augustus is de de bekende 'Populaire Dag'. Wanneer nodig wordt de snelheid van sommige attracties aangepast. Tevens zijn er deze middag clowns aanwezig en vermaakt entertainer Louis Baerts het publiek met goocheltrucs en ballonnen.

Op de 28e om wordt de Alkmaarse zomerkermis om 22:00 uur afgesloten met een een milieubewuste, eindshow. Vanaf pontons op het kanaal wordt een spectaculaire show gegeven met vlammen, (laser-) licht en muziek.

De zaterdagmarkt wordt tijdens de zomerkermis verplaatst naar de Koorstraat en de Heul. Dinsdag 30 augustus om 05:00 uur is de kermis weg en zijn de wegen weer vrij voor verkeer.
Pin It
Bekeken: 1793x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/