Werklui waren er dinsdagochtend nog druk mee bezig, maar ontkennen heeft geen zin meer, want inmiddels ligt-ie er: de brug van Willem Peters. Meer dan anderhalf jaar geleden diende hij een motie in en die motie werd door de gemeenteraad bijna unaniem aangenomen. Daarna werden de ambtelijke en operationele molens in werking gezet met de komst van de wandelbrug als gevolg.

“Volgens mij ligt-ie er knap bij, ik ben er hartstikke trots op.” vertelt Peters, die nu fractie assistent is bij de VVD. Tijdens zijn corona wandelingen door park Oosterhout ontdekte hij dat er iets ontbrak: "Een bruggetje, want je kon geen klein rondje maken of vanaf de oostkant naar de avonturenheuvel lopen." Op de vraag of het geen risico is, Alkmaar en bruggen en zo, antwoord hij lachend. "Als ik zo kijk dan heb ik het idee dat deze brug wel een stormpje kan doorstaan.”

Ook de wandelaars in het park zijn er tevreden mee: "Ik woon hier in de buurt en heb nu een kortere route naar mijn moeder."en "Dit is fijn, want nu kan ik ook een ander rondje met de hond lopen." Dat de parkgebruikers blij zijn maakt Peters extra tevreden: “Je bent gekozen door de Alkmaarders en je wilt graag wat terug geven dan is dit een van de dingen die je terug geeft en dat voelt ontzettend lekker.”
Pin It