Technasium leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar helpen dit jaar weer mee aan het schoner maken van Alkmaar. Een verse lichting derdejaars havo en vwo leerlingen is woensdag begonnen aan een project om zwerf- en drijfafval in Alkmaarse wateren methodisch aan te pakken.

De leerlingen onderzoeken eerst wat er zoal in de Alkmaarse grachten ligt aan zwerfvuil, op welke diepte het veelal drijft of ligt en hoe het daar komt. Daarna bedenken oplossingen ter voorkoming en/of verwijdering van het vuil en maken een ontwerp of prototype van een apparaat of machine dat zwerfvuil uit het water kan halen. Het motto is: “Als robots gras kunnen maaien moet hiervoor ook iets te bedenken zijn.”

Technasium leerlingen hebben het extra vak Onderzoek & Ontwerpen. Bij O&O gaan leerlingen op onderzoek uit en lossen ze technische problemen op. Ze werken aan projecten van bedrijven, instellingen of de gemeente. Allemaal heel echt dus. Voor het zwerfvuil-project wordt samengewerkt met Stadswerk072 en El Kombi SUP, de supclub die al jaren opruimacties in de grachten organiseert.

Stadswerk is erg benieuwd wat de leerlingen verzinnen en wensen hen veel succes en plezier.
Pin It
Bekeken: 1640x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/