Alkmaar is in het weekend van 15 en 16 oktober toneel voor het meest toonaangevende festival ter wereld voor levende standbeelden. Zondag wordt het World Living Statues Festival gehouden, het wereldkampioenschap levende standbeelden. Tegelijkertijd vindt het Kids Statues Festival plaats. Zaterdag wordt het festival spetterend geopend met Statues by Night - Meet the Champions. Het WLSF is gratis toegankelijk.

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hΓ©t festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Statues by Night begint zaterdag om 19:30 uur Canadaplein en duurt tot 22:30 uur. Het eigenlijke festival en het kinderfestival worden zondag gehouden tussen 13:00 en 17:00 uur, met aansluitend de prijsuitreiking. De route loopt door het centrum van Alkmaar.

"Statues by Night is dé spetterende opening van het festival", vertelt Iris Kodde van DO5S Event Support. "Publiek wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de avond. Speciaal voor deze gelegenheid ontwerpen de deelnemende standbeelden een éénmalige creatie die zij op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route dwalen bezoekers door de stad en stuiten zij op de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van het festivalweekend."

Aan het wereldkampioenschap op zondag doen de allerbeste levende standbeelden ter wereld mee. "Door het centrum van Alkmaar kan het publiek genieten van de maar liefst 140 levende standbeelden op de route", vertelt Kodde. "Onder deze 140 levende standbeelden vallen ook de Kids Statues! Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater, als de fanatieke oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen."

Alles over het festival is te vinden op worldlivingstatues.nl.
Pin It
Bekeken: 7035x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/