Gemeente Alkmaar houdt de gratis veerdienst tussen de Bierkade en het Rooie Dorp in stand. Daarvoor zijn de Wal - Nood 1 en de reservepont van exploitant Kees Nieuwland gekocht voor 190.000 euro. Het contract met de 69-jarige Nieuwland loopt op 1 januari af en daarna gaat hij met pensioen. Inmiddels is Swets ODV Maritiem uit Zwijndrecht gecontracteerd om schippers te leveren en klein onderhoud te verrichten. De dienstregeling blijft hetzelfde.

OPA en Forum voor Democratie dienden een motie in om de gratis vaarverbinding te behouden, die werd ingetrokken toen duidelijk werd dat hiervoor al gezorgd ging worden. Daarbij werd gevraagd om de pont iedere zondag te laten varen. Dat had het aanbestedingsproces echter flink kunnen vertragen omdat er dan een nieuw element aan de aanbesteding en de onderhandelingen moest worden toegevoegd. Het college wilde er zeker van zijn dat er geen onderbreking was.

Overigens zag het er lang naar uit dat het Alkmaarse bedrijf Vaardienst.nl de dienst over zou nemen. Jeffrey van Zanten, tevens eigenaar van Alkmaar Cruises, was maanden geleden benaderd door de gemeente. "Na veel onderhandelingen dacht ik dat ik het contract wel kreeg. Ik had mijn schippers al bij elkaar en ik had de roosters al gemaakt. Ik had heel veel informatie gegeven over elektrisch varen of met waterstof. Maar ik ben bestuurder van OPA, dus dat lag gevoelig".

De gemeente wilde de schijn van vriendjespolitiek voorkomen en ging over tot onderhandse aanbesteding. Dat kon Van Zanten nog wel begrijpen, maar de gemeente wilde een boete van 5.000 euro instellen voor elke dag dat de veerdienst plat ligt. Dat was een te groot risico voor de Alkmaarse ondernemer. "Die gaat gewoon 100 procent zeker stil liggen, zeker met het huidige personeelstekort". Omdat hij ook schippersopleidingen verzorgt, heeft Van Zanten een goed netwerk, maar toch. En dus trok hij zich terug. "Helaas pindakaas", besluit hij teleurgesteld.
Pin It
Bekeken: 2453x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/