Het Toonkunstkoor Alkmaar geeft weer een kerstconcert. Op het programma staat de Messiah van Händel. Het concert vind plaats op zondagmiddag 11 december in de Grote Kerk in Alkmaar. De leiding is in handen van dirigent Marcel Joosen. Het concert begint om 14.00 uur. Bij aankomst in de kerk ontvangen bezoekers een programmaboekje met informatie.

Georg Friedrich Händel componeerde de Messiah in 1741 op 56-jarige leeftijd en deed daar maar 24 dagen over. Het was een groot succes want er kwam veel publiek op af. Om tijdens de concerten ruimte te besparen werden de dames daarom verzocht niet in hoepelrok te komen. Het werk, dat vooral rond kerst wordt uitgevoerd, gaat over Jezus als Messias: degene die de mensheid zal verlossen van haar zonden en lijden. Het bekendste koordeel is het Halleluja. Vaak wordt het werk ingekort uitgevoerd.

Het Toonkunstkoor brengt echter het complete verhaal en zingt alle delen.  Kaarten kosten € 27,50 inclusief een consumptie in de pauze. Deze zijn verkrijgbaar via 06-54325528 of 072- 561 15 87 of online via de website . Vrienden van de Grote Kerk krijgen € 2,50 korting op vertoon van hun vriendenpas. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 14,00.
Pin It
Bekeken: 1377x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/