De Alkmaarsche IJsclub heeft een geslaagde Waagbokaal achter de rug. De jaarlijkse wedstijd kunstrijden in Sportcomplex De Meent verliep goed en leverde bovendien successen op voor de eigen deelnemers, tussen het landelijke geweld. De club behaalde vijf podiumplekken, waaronder één keer goud.

De Waagbokaal is een nationale wedstrijd voor de beginnende wedstrijdcategorieën binnen het kunstrijden: Starters, Pupillen en Aspiranten. Altijd weer een beetje spannend voor de organisatie, want er kan altijd iets misgaan zoals uitval van de geluidsapparatuur. Vanuit de totaal rond 80 waren 21 deelnemers van de eigen club, maar het niveau moet evengoed niet worden onderschat.

Voor alle schaatsers was het hun eerste wedstrijd van het seizoen en voor een aantal van hen zelfs de allereerste wedstrijd kunstrijden ooit. Ze lieten sterke küren zien, met als hoogtepunten een mooie eerste en tweede plaats voor Yasmin de Man dos Santos (11) en Silke Schoon (9) in de categorie Starters 2, een tweede en derde plaats voor Julie van Kleef en Selinay Doganatik (12) in de categorie Aspiranten 2A en een tweede plaats voor Kimberly Boelens (28) in de categorie Aspiranten 2B.

De Alkmaarsche IJsclub kijkt als vereniging positief en voldaan terug op de Waagbokaal van dit jaar. De volgende wedstrijd op het Alkmaarse programma is KNSB Cup selectiewedstrijd op 28 en 29 januari voor de M en B-categorieën. (foto 2 : Piet van Es Pietures)
Pin It
Bekeken: 1589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/