Gemeente Alkmaar krijgt de komende jaren ruime subsidies uit het OV Fonds van de provincie. Ook wordt mankracht vrijgemaakt voor het bieden van kennis en begeleiding. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage. Voor Fase 1 van de doorontwikkeling van het OV-knooppunt Alkmaar Noord is 1,2 miljoen euro gereserveerd voor 2023. De bijdrage voor OV-knooppunt Alkmaar Centrum is nog niet bekend, maar de geplande ontwikkeling staat al wel in het rapport.

Rond station Alkmaar Noord wordt de komende jaren flink gebouwd. Er komen 700 à 800 woningen bij, bedrijfsruimten, voorzieningen en het OV-knooppunt wordt doorontwikkeld voor alle vervoersvormen. In de eerste fase wordt grofweg de helft van het plan gerealiseerd. Er was 2 miljoen euro budget voor het knooppunt. Uit het OV Fonds legt 1,2 miljoen bij. Volgens het rapport zoekt de gemeente nog 2,8 miljoen euro.

De omgeving van Station Alkmaar gaat compleet op de schop. Er worden 1.000 tot 1.300 woningen gebouwd en ruimten voor horeca en andere bedrijven. Het busstation, de taxi-standplaats, deelvervoer en ophalen en afzetten verhuizen allemaal naar de noordzijde, onder geplande hoogbouw. De plannen worden nog uitgewerkt en te zijner tijd wordt duidelijk welke bijdrage de gemeente uit het OV Fonds kan verwachten. Eerst zal het fonds moeten worden aangevuld want de gehele inhoud is inmiddels toegewezen.
Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/