De oplevering van de Laat-West in Alkmaar is verschoven naar mei. Dat meldt Stadswerk072 op de eigen website en wordt bevestigd door Björn Mulder, voorzitter van ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk en eigenaar van Mulder Schoenen. De winkelstraat heeft grotendeels zijn uiteindelijke vorm, maar er zijn nog wel ingrijpende werkzaamheden gaande nabij de Ridderstraat. Daar wordt gegraven voor de aanleg van een fontein met verlichting.

Oorspronkelijk moest de Laat-West tussen maart en november 2022 worden heringericht. De oplevering is vier keer verschoven en nu moet dat dus ergens in mei gebeuren.  Björn Mulder maakt het weinig uit dat Stadswerk en KWS ruime speling nemen. Hij is vooral blij met de duidelijkheid, en dat er iets gedaan is met de kritiek die hij uitte in een interview met Alkmaar Centraal. "Ik ben heel blij dat dat signaal nu wordt opgepakt, en dat er ook echt wat mee wordt gedaan."

En daarmee is wat hem betreft de kwestie af. "We hebben nu goed overleg en we gaan in positieve zin verder. Zo zitten we gelukkig allemaal in elkaar." Sowieso heeft het gros van de winkeliers nu geen last meer van het werk. "Het is mooi om te zien dat de straat nu het echt vorm krijgt. De hekjes en rekjes gaan weg, en de bouwmaterialen. Er zijn geveltuintjes aangelegd en er is een mooie keuze van planten. De bomen worden nu geplant. Van het voorjaar zal het mooi zichtbaar worden. Ik denk dat het de mooiste straat van Alkmaar wordt."

Wel zal er nog worden geëvalueerd. "Binnenkort gaan we met elkaar zitten om de lessen te leren. Dit was voor Alkmaarse begrippen een groot project." En er wordt nog een datum geprikt voor een officiële heropening van de straat. "We willen er samen een mooi feest van maken."

Mulder wil nog kwijt dat de Laat-West fietsvrij wordt op aandringen van de ondernemers, en dus niet op initiatief van gemeente Alkmaar zelf. "We zagen bijna dagelijks onveilige situaties. Vooral met elektrische fietsen en van die pedelecs. Bezorgers rossen voorbij. We gaan nog een mooie campagne voeren, waarmee we Alkmaarders oproepen om onze wens voor een fietsvrije straat te respecteren", besluit de Mulder. "En dat mensen naar elkaar om kijken en voor elkaar uit kijken." (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1363x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/