Woonwaard is gestart met de verkoop van dertig woningen in Oostwijk. Mensen die nu al in de huizen wonen, krijgen voorrang bij de aankoop.

De wijk in Koedijk stond op de nominatie om gesloopt te worden, maar dat gaat niet door. Het buurtje krijgt mogelijk de status van 'beschermd dorpsgezicht' en vier zogenoemde koolschuurwoningen hebben zelfs een monumentale status gekregen.

De woningcorporatie zocht aanvankelijke een organisatie die alle dertig woningen tegelijk wilde kopen, maar dat is niet gelukt. De woningen worden individueel verkocht. "Huurders die hun huis recent hebben verlaten krijgen eenmalig de mogelijkheid om hun eigen of een andere woning te kopen", schrijft corporatie Woonwaard. Zittende huurders die niet willen kopen hoeven niet weg, zij kunnen gewoon blijven huren. Pas als zij de woning verlaten wordt hun huis verkocht.

Een deel van de buurt heeft tijdelijke bewoners. Deze woningen komen wel in de verkoop. De tijdelijke huurders kunnen er blijven tot hun woning is verkocht. Een taxateur zal de marktwaarde van de woningen bepalen.
Pin It
Bekeken: 5715x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/