Vandaag is de kaartverkoop gestart van het festival 'Yes In My Backyard', dat ook dit jaar weer plaatsvindt in het Alkmaarse Victoriepark. Van donderdag 18 tot maandag 29 mei (dus van Hemelvaart tot en met Pinksteren) is het weer feest langs het Noordhollandsch Kanaal met muziek, dans, theater en foodtrucks. Maar er is dit jaar wel een 'vernieuwd concept' en daarbij hoort ook: kaartverkoop.

"Voor vijf euro koop je een dagkaartje," legt Jasper Brinkman van Karavaan uit aan Alkmaar Centraal. Karavaan is samen met podium Victorie organisator van het festival. "Voor die 5 euro krijg je een festivalbandje en daarmee ga je het terrein op." Op dat terrein is dan wel van alles te beleven: "Ja, er is de hele dag reuring. Er is ook de hele dag muziek, semi-akoestisch. Dus niet meer één groot concert 's avonds, zoals in voorgaande jaren, maar juist de hele dag." Voor een deel van de voorstellingen betaal je wel apart, met muntjes, en met die muntjes reken je ook je hapjes en je drankjes af.

Ietsje anders dus, maar nog steeds gezellig, benadrukt Brinkman. "We willen echt weer die sfeer van de voorgaande twee jaren in het park brengen." Maar dan liefst wel zónder het weer van vorig jaar, toen het festival te lijden had onder regen en harde wind. "Er is echt van alles," vertelt Brinkman. "Een 90's Disco bijvoorbeeld, sowieso veel muziek. Maar er komen ook frietbakjes waar je in kunt gaan liggen om te luisteren naar een podcast." Heel grote frietbakjes, voor de duidelijkheid. "Elke dag heeft een vast programma, daar kies je dus uit als je je kaartje koopt."

Ook voor kinderen is er op het festival van alles te beleven. "En die komen gratis hoor, tot 12 jaar hoef je geen kaartje te kopen. Voor kinderen is er bijvoorbeeld een circus, maar ze kunnen ook met klei aan de slag... En er is een leuke voorstelling over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Dat verhaal kennen de kleinste kinderen al."

Tegelijk met Yes In My Backyard vindt er verspreid over Alkmaar ook 'locatietheater' van Karavaan plaats. "Maar dat is wel apart. Veel bezoekers gaan natuurlijk naar allebei, maar je bandje, je kaartje, dat heb je alleen voor het festival in het park nodig. Dat noemen we het 'festivalhart'." Kaartjes kunnen worden besteld via de website van het festival. En daar vinden ze al meteen aftrek, laat Brinkman nog weten: "Ja, ze zijn sinds vandaag in de verkoop, en ik heb de teller zien omhoog gaan." (foto: Keith Montgomery)
Pin It
Bekeken: 1563x
http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/