De Gondelvaart van Koedijk, die is pas in augustus. Maar de voorbereidingen beginnen nu. De organisatie wil botenbouwers graag een beetje prikkelen. "Als je een boot wil bouwen, moet je in mei met een plan komen," zegt Anja Bijpost. Daarom worden botenbouwers opgeroepen zich nu te melden. De 'Botenbouwcommissie' leidt het hele proces in goede banen.

Streekstad Centraal sprak secretaris Anja Bijpost tijdens een vergadering van het bestuur van de Gondelvaart Koedijk. April is zeker niet vroeg dag, benadrukt Bijpost. "In mei moet je met een plan komen. En daarna heb je een hele actieve zomer." De Gondelvaart zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 augustus. "De 60e! We bestaan 60 jaar."

Koedijk is een echt dorp, dat weet iedereen, maar de Gondelvaart is echt niet alleen voor Koedijkers. "We hebben 18.000 toeschouwers. Zoveel mensen wonen er niet eens in Koedijk." Wat Bijpost betreft mogen er dan ook 'bouwgroepen' uit wijde omtrek meedoen. Niet alleen uit Alkmaar en Dijk en Waard, maar ook uit omliggende gemeenten. "Het begint al een beetje te ontwaken."

Botenbouwers hoeven zich geen zorgen te maken over de kanaalwaardigheid van hun gondel. "Nee hoor, wij zorgen zelf voor een dekschuit. We zorgen ook voor een bouwvergoeding. De botenbouwcommissie ondersteunt de bouwgroepen." Die bouwgroepen, dat kunnen lokale verenigingen zijn, toneelgezelschappen, dat maakt niet uit. De Botencommissie helpt graag met het creëren van een mooi decor. Daar gaat voor de betrokken commissieleden wel veel tijd in zitten: "Ja, dat is een fulltimebaan, de botenbouwcommissie heeft het hartstikke druk!"

Tijdens de Gondelvaart Koedijk komen vaak ook thema's uit de actualiteit aan bod. Het nieuws op Streekstad Centraal is niet zelden een inspiratiebron. "De Botenbouwcommissie let er wel op dat we niet twee keer hetzelfde thema hebben," laat Bijpost nog weten. "We hebben er zin in."
Pin It
Bekeken: 2724x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/