Juleriël M. (32) uit Oudorp moet zes jaar de cel in voor poging tot moord. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar dinsdag uitgesproken. Op 19 oktober 2021 viel hij op klaarlichte dag een man aan met een machete op de Laat in Alkmaar. Het 30-jarige slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

De opgelegde straf van de Alkmaarse rechtbank is lager uitgevallen dan het Openbaar Ministerie (OM) oorspronkelijk eiste, dat wilde namelijk zeven jaar. Zo schrijft mediapartner NH Nieuws.

M. rijdt die bewuste dag met zijn scooter over de Laat, bewapend met een groot mes die hij in een tas bij zich draagt. Als hij door een automobilist, het slachtoffer, wordt ingehaald, valt dat niet in goede aarde. Het slachtoffer parkeert zijn auto en loopt vervolgens de coffeeshop in. M. besluit daarop om te keren en het slachtoffer op te wachten. Als het slachtoffer eenmaal buiten staat en richting zijn auto loopt, valt M. hem uit het niets vanachter aan met een groot mes. Met veel kracht steekt hij meerdere malen in op het slachtoffer, die ernstig gewond raakt aan zijn hoofd, hals en borst.

Volgens de rechter is bewezen dat M. doelbewust en met voorbedachte rade het slachtoffer van het leven wilde beroven. "Dit heeft geleid tot een steekverwonding van ongeveer twintig centimeter aan de linkerzijde van de borstkas, waarbij alle huidlagen en delen van het onderliggende spierweefsel zijn beschadigd. Dat het slachtoffer hierbij niet is overleden, is niet aan het handelen van M. te danken geweest", aldus de rechter.

Bij het slachtoffer is de impact hiervan tot op de dag van vandaag enorm. Hij voelt zich vaak angstig en onveilig, bleek uit de eerder voorgelezen slachtofferverklaring. Daarnaast heeft hij een blijvend en ontsierend litteken onder zijn oksel, waardoor hij telkens weer aan dat gruwelijke moment wordt herinnerd. M. moet het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 16.000 euro betalen. Ook draait hij op voor de advocaatkosten.
Pin It
Bekeken: 2229x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/