In een flatwoning aan de Alkmaarse Melis Stokelaan is zondagavond brand uitgebroken. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Vanwege de rook zijn veertien huizen ontruimd.

De brand ontstond zondagavond even voor 21:00 uur in een woning op de derde verdieping van het gebouw. Meerdere brandweer korpsen kwamen ter plaatse en de Melis Stokelaan werd afgezet om hulpdiensten de ruimte te geven. "Inmiddels is de brand onder controle", laat woordvoerder Tjeerd Kuijper van de veiligheidsregio weten aan Alkmaar Centraal. Maar dat betekent niet dat iedereen weer naar huis mag: "Bewoners van de derde en vierde verdieping worden voorlopig nog op straat opgevangen. Ze kunnen pas naar boven als de huizen gecontroleerd en geventileerd zijn."

Het vermoeden bestaat dat de brand is begonnen in de keuken van de flatwoning. De zegsman voorspelt dat de oorzaak van de brand nog wel even onduidelijk zal blijven. "We hebben het afgelopen halfuur vol ingezet op blussen en ontruimen. De gevolgen van de brand zijn nog niet helemaal duidelijk, laat staan de oorzaak."

De woning is vanwege de schade onbewoonbaar verklaard. (Foto: Inter Visual Studio)
Pin It
Bekeken: 4102x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/