Wie iets bijzonders wilde scoren kon zondag terecht bij de Noordeinder Vermaning. Van brocante tot curiosa en van oude ambachten tot tweedehands spulletjes. Het kwam allemaal samen rondom het kerkgebouw in Noordeinde.

"Ik kom hier graag en ontdek elke keer weer nieuwe dingen", vertelt een bezoeker van de Noordeinder Fair. Hij wijst naar twee dames die aan het spinnen zijn. "Dat is gewoon heel leuk." Hoewel Noordeinde volgens de statistieken rond de tachtig inwoners heeft, komen veel mensen uit de omgeving richting de markt in het dorp. Zo ook een andere bezoeker: "We zijn even aan het fietsen en zagen de posters onderweg. We dachten: hier gaan we naartoe op vaderdag. Even leuk het dorpje bezoeken. We houden echt van dit soort dingen."

De markt rond de doopsgezinde Vermaning wordt één keer in de twee jaar gehouden. Het kerkgebouw komt uit de negentiende eeuw. De opbrengst van de fair gaat deels naar de standhouders en deels naar de Vermaning. "Het is een monument en veel mensen willen dat het behouden blijft", benadrukt Remco Gerretsen van de organisatie. Samen met andere vrijwilligers stoppen zoveel mogelijk tijd in het rijksmonument. "We doen er alles aan om de kerk overeind te houden en dat lukt aardig."
Pin It
Bekeken: 2302x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/