Twee jaar is ze in dienst. En 'we' kennen haar natuurlijk allemaal. Dat geldt tenminste voor de vaste lezers van het lokale nieuws. Maar geldt dat ook voor willekeurige jongeren die je tegenkomt op straat? Een snelle steekproef leert dat het antwoord op die vraag ontkennend moet zijn. "Als ik heel eerlijk moet zijn heb ik echt geen flauw idee wie dit is."

Op 23 juni 2021 werd Anja Schouten burgemeester van Alkmaar. Dat zij de nieuwe burgemeester van de gemeente zou worden was eerder dat jaar bekend geworden, op 15 april. Bij dat jubileum werd door Alkmaar Centraal eerder stilgestaan met een uitgebreid interview met burgemeester Schouten, waarin ze onder meer uitlegde hoe belangrijk zij het vond om als bestuurder zichtbaar te zijn.

Veel Alkmaarders zullen hun burgemeester dan ook wel kennen, ze is bij veel evenementen aanwezig. In de periode dat Alkmaar zonder wethouders zat nam zij praktisch alle openbare taken waar. Op straat blijkt haar gezicht desondanks niet bij iedere jonge Alkmaarder een belletje te doen rinkelen. "Die ken ik niet."

Toch is er niet alleen maar slecht nieuws voor de burgemeester: "Ze ziet er goed gekleed uit", oordelen jongeren. "Misschien een partijleider." Dat laatste klopt echter niet, burgemeester Schouten is nadrukkelijk partijloos. Als burgemeester staat zij boven de partijen. En dat dus al twee jaar lang.

Wie het lokale nieuws volgt weet natuurlijk beter. Dat blijkt ook wel uit de reactie van Kim in Schermerhorn: "Dat is Anja Schouten", weet zij. Want, vervolgt ze: "Mijn vader kijkt best vaak het nieuws."

(Video: Elvin Spooren)
Pin It
Bekeken: 2031x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/