Marcha Stam opent binnenkort een speciale koffiezaak aan de Laat in Alkmaar: een ontmoetingsplek waar jongeren tussen de 18 en 28 jaar met autisme de kans krijgen om werkervaring op te doen. Daarmee verwezenlijkt ze haar twee grote dromen: een zorginstelling openen en een eigen horecazaak. Juist met deze aandoening voelt zij zich verbonden, omdat Marcha zelf pas op haar dertigste werd gediagnosticeerd.

De zorginstelling is in 2016 geopend in Heerhugowaard. Daar biedt Marcha 24/7 zorg aan jongeren tussen de 18 en 28 jaar met autisme. Om die jongeren ook een eerlijke kans in de werkende samenleving te bieden heeft ze haar andere droom, om een horecazaak te openen, gecombineerd met werk bieden aan jongeren met autisme. In augustus gaat haar zaak, Cup of Joy, officieel open aan de Laat in Alkmaar, vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws.

Het is voor de jongeren nog wel een beetje spannend want ze hebben geen idee wat hen te wachten staat. "We geven ze echt de tijd om aan het idee te wennen, en na te denken over de taken die ze leuk vinden om te doen" vertelt Stam.

Zelf is zij pas op haar dertigste gediagnosticeerd met autisme om zich vervolgens enorm te ontwikkelen en haar twee dromen te verwezenlijken. "Het voelt nog steeds een beetje gek. Wel heel vertrouwd, want we doen dit allemaal met bekende gezichten. Je hebt lang geklust en nu zijn we eindelijk open en gaan we klanten ontvangen. Dat is ook wel spannend."
Pin It
Bekeken: 2168x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/