Het Franse wielercircus gaat zaterdag weer beginnen. Met aan de start van de Tour de France Alkmaarder Cees Bol. De sprinter zal zijn kopman aan ritzeges moeten helpen in de sprintetappes.

Astana Qazaqstan is sinds dit seizoen de nieuwe ploeg van Cees Bol. Bij de Kazachse ploeg zal veel in het teken staan van sprinter Marc Cavendish. Samen met Eddy Merkx deelt hij op dit moment het record van meeste ritzeges in de Tour met een aantal van 34 zeges. Uiteraard jaagt Cavendish deze weken op z'n 35e ritzege. "Het is al speciaal om één ritzege te pakken in de Tour", laat Bol weten aan mediapartner NH. "Laat staan als je dan ook nog in je eentje recordhouder kan worden." Al is dat record volgens de Alkmaarder geen onderwerp waar veel over gesproken wordt in aanloop naar de Tour. "Wij willen vooral zo goed mogelijk aan de start verschijnen en ritten winnen. En dan komt dat record vanzelf wel."

De voertaal in de nieuwe ploeg van Bol is wel een dingetje. Zo reed de goedlachse wielrenner tijdens de Vierdaagse van Duinkerke met alleen Kazachse ploegmaten. "Ik praat zeker geen Kazachs en de meest gesproken taal binnen de ploeg is Italiaans. Die taal probeer ik onder de knie te krijgen", vertelt een ijverige Bol over zijn eerste ervaringen bij de Kazachse ploeg. Naast de taal is er ook een behoorlijk verschil in cultuur en gewoontes. "Dat vind ik juist heel erg interessant."

De 110e editie van de Tour begint zaterdag 1 juli en eindigt op zondag 23 juli. In totaal leggen de renners 23 etappes af en de Tourstart is dit weekend in het Spaanse Bilbao.
Pin It
Bekeken: 1209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/