Sinds het verbod op lachgas op 1 januari en het afschaffen van statiegeld voor de lachgascilinders, worden deze steeds vaker bij het restafval gegooid, met dagelijks ontploffingen tot gevolg. HVC is daarom een campagne gestart om mensen erop te wijzen dat lachgasflessen naar een afvalbrengsstation moeten worden gebracht.

Op 1 januari werd een landelijk verbod op lachgas ingesteld en gold er geen statiegeldregeling meer voor lege lachgascilinders. Gebruikers worden dus niet meer gestimuleerd om de flessen weer in te leveren en dat levert volgens HVC elke dag explosies op in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Chris Kuijten, directeur van de HVC-afdeling Energie uit afval: “Hierdoor hebben we extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen en maken we veel meer reparatiekosten dan anders. Zonde, want de afvalbeheerkosten worden zo onnodig hoger. Ik hoop dat dit bewustzijn mensen stimuleert de cilinders naar het afvalbrengstation te brengen.”

Het is voor HVC niet haalbaar om alle lachgascilinders handmatig uit het restafval te halen. Het probleem is daarvoor te omvangrijk en daarbij zitten veel cilinders in dichtgeknoopte vuilniszakken. HVC wil dat de gebruikers hun verantwoording nemen en lege lachgascilinders bij een afvalbrengstation inleveren.
Pin It
Bekeken: 1550x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/