De zomervakantie is begonnen. Veel mensen gaan op vakantie, een hoop verenigingen en clubs hebben een zomerstop. Deze tijd wordt door menige senior als saai en stil ervaren. Anderzijds zijn er veel hondenbaasjes die tijdelijke opvang zoeken. OOPOEH slaat twee vliegen in één klap. De stichting koppelt 55-plussers die graag een hond als gezelschap hebben aan mensen uit de buurt, die zoeken naar goede opvang voor hun trouwe viervoeter.

In Alkmaar zijn nu 21 hondenbaasjes op zoek naar passende oppas. Stichting OOPOEH zoekt senioren om aan ze te koppelen. Daarbij wordt gekeken naar waar ze wonen en persoonlijke wensen. Of het nu gaat om een vaste oppas, zo nu en dan een dagje of vakantieopvang, om een kleine hond of juist een grote hond, er is voor ieder wat wils. Bij Stichting OOPOEH draait het niet alleen om de zomerse gezelligheid, maar ook om het opbouwen van duurzame relaties tussen de stichting, de oppas, het baasje en de hond. Ook na de zomer.

Vooral voor senioren die lang een hond hebben gehad maar geen nieuwe meer willen, is een oppashond ideaal. Zoals de 71-jarige Toos. Zij verlangde toch wel erg naar een kwispelend vriendje, maar een eigen hond zag ze niet meer zitten. Nu geniet ze samen met Puck van het mooie weer: "Wat is er nou fijner dan gezellig samen met een wandelmaatje in beweging te zijn? Een hond dwingt je om van die stoel af te komen en naar buiten te gaan. Zo houd je op een leuke manier vervelende ouderdomskwaaltjes binnen de perken."

OOPOEH zet zich inmiddels al 11 jaar in voor 55-plussers, baasjes en hun honden. Directeur Ellen Groneman benadrukt het belang van het werk: "In de afgelopen jaren hebben we duizenden senioren en honden laten genieten van elkaars gezelschap. Nu het mooi weer is, willen we mensen graag helpen om vaker naar buiten te gaan. Met een vrolijke hond aan je zijde is wandelen een stuk leuker en leg je snel leuke contacten in de buurt. Daarnaast merken we dat onze OOPOEH's het echt leuk vinden om een baasje uit de brand te helpen."

Senioren die geïnteresseerd zijn in een oppashond kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden via oopoeh.nl.
Pin It
Bekeken: 1544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/