De 100 van Leeghwater begon met goed weer. Vrijdagavond 20:00 uur begonnen 190 wandelaars bij Café Bij Zuid in Zuidschermer, in bijzijn van wethouder Christian Schouten, aan de jaarlijkse tocht van 100 of 105 kilometer in en om het Land van Leeghwater. De snelsten hielden het droog, maar eenmaal in de middag kregen de deelnemers die het rustiger aan deden te maken aardig wat regen. Maar goed, als je zoveel wandelen aan kan, dan wat water uit de hemel vast ook wel.

Steeds meer hebben verenigingen moeite om genoeg vrijwilligers op te trommelen, maar dat lijkt voor de tienkoppige organisatie van de 100 van Leeghwater geen probleem. Ze kregen weer zo'n 150 vrijwilligers op de been om het evenement in goede banen te leiden, inclusief natuurlijk dj's De Vinylo's voor de muzikale omlijsting. Zij en de deelnemers, een kleine twintig meer dan in 2022, troffen het aardig met het weer, maar op zaterdag was regenkleding geen overbodige luxe.

De wandelaars kwamen onder andere langs het Waagplein en het IJkgebouw in Alkmaar en eenmaal in het donker door Avenhorn. Daarna deden ze Edam, Purmerend en West-Graftdijk aan. Via Schermerhorn voert de route terug naar Zuidschermer. De laatsten zullen nog onderweg zijn. Voor wie graag een Long Distance Walker stempel wil verdienen is er de optie om 5 kilometer extra te lopen.
Pin It
Bekeken: 1807x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/