Voor mensen met een vorm van autisme is het niet altijd makkelijk om informatie tot zich te nemen, laat staan in een drukke omgeving. Speciaal voor hen organiseerde Stichting Kop-Zorg een historische wandeling door het centrum van Alkmaar, samen met de Alkmaarse Poptroubadour Albèrt Steneker. De wandeling in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet viel erg in de smaak. "Zeer interessant", vond Jos Klompenaar.

"We hebben tekst mee, we hebben uitleg mee, en zo gaan we een hoop leren over Alkmaar", vertelde Marit van den Oord van Kop-Zorg vooraf. Maar wat de wandeling bijzonder maakte was de muzikale aanvulling. De stichting vond Albèrt Steneker bereid om mee te doen aan het initiatief. Hij maakte liederen die niet alleen leuk zijn, maar ook informatief en nuttig zijn. Muzikale verhalen trekken immers de aandacht, waardoor het makkelijker is om wat er wordt verteld in je op te nemen. Wel zo fijn voor mensen die moeite hebben hun aandacht ergens bij te houden. De deelnemers mochten familie en een vriend of vriendin meenemen.

"Zeer interessant", zei deelnemer Jos Klompenaar achteraf. "Je krijgt toch meer verbinding met de stad als je er een beetje doorheen loopt, je ziet toch net wat meer dingen. Normaal ga je er aan voorbij en denk je er totaal niet bij na. En nu doen we dit en denk ik 'ah, er zit echt wel een verhaal achter'."
Pin It
Bekeken: 1611x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/