Code rood, parken die gesloten worden en wegen die niet begaanbaar zijn. Zomerstorm Poly ging vorige maand zeker niet onopgemerkt voorbij. Regionaal Archief Alkmaar zoekt foto's van de storm.

De beelden worden opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Alkmaar. Het werkgebied van het archief strekt zich uit van Texel tot aan Castricum en van de kust tot De Rijp. "We roepen inwoners op om foto's te sturen die een indruk geven van de storm én de gevolgen", benadrukt een woordvoerder. Zomerstorm Poly zorgde vorige maand voor gevaarlijke situaties op de weg en grote schade aan onder meer bomen. De parken waren weken niet toegankelijk en ook provinciale weg N244 werd voor een aantal dagen afgesloten. "Het was een klassieke zomerstorm, maar wel van de zwaarste categorie," vertelde weerman Jan Visser eerder. "Met windsnelheden van ruim boven de honderd kilometer per uur. Dat kom je niet vaak tegen in ons land." (Tekst gaat verder onder de foto)

Vanwege de storm werden verschillende wegen afgesloten. Zo ook de A9.


Het archief stelt wel een aantal eisen aan de foto's. Zo moet de maker akkoord gaan met het afgeven van het materiaal. Ook is het belangrijk dat de foto meer dan 200 KB is en groter is dan 800 bij 600 pixels. "De inzender moet in het bezit zijn van het auteursrecht. Hiermee wordt het materiaal onderdeel van het publieke domein en mag iedereen vrij beschikken over de beelden."

Foto's kunnen ingestuurd worden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in de mail behalve de naam van de maker ook waar en wanneer de foto's genomen zijn.
Pin It
Bekeken: 2012x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/