Het getal 450 zal voor de meeste Alkmaarders inmiddels wel een belletje doen rinkelen: 450 jaar geleden begon bij Alkmaar de victorie. Dat jubileum wordt het hele jaar gevierd en ook de geliefde Lindegrachtconcerten konden deze geschiedenis natuurlijk niet negeren. Het laatste Lindegrachtconcert, op dinsdagavond 8 augustus, stond dan ook in het teken van 450 jaar Alkmaar Ontzet.

Bijzonder was dat tijdens het concert ook aandacht was voor de vroegere vijand. "Je gaat natuurlijk kijken, wat kun je muzikaal doen?" legt Hans Visser van Lindegracht Concerten uit aan Alkmaar Centraal. "We keken daarvoor naar de muziek die hier 450 jaar geleden heeft geklonken. En niet alleen in Alkmaar, maar natuurlijk ook aan de Spaanse kant."

Tijdens het bijzondere Ontzetconcert werd onder meer gebruik gemaakt van historische instrumenten. Dat zorgde voor een bijzondere klankkleur. Daarnaast vond de première plaats van een door pianist Thomas Beijer geschreven muziekstuk, dat speciaal voor 450 Jaar Ontzet werd gecomponeerd. Bezoekers reageerden enthousiast op het afwisselende programma.

Het concert was goedbezocht. (foto: Marco Schilpp)

Pin It
Bekeken: 1389x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/