De 9-jarige Pien Zwaga uit Alkmaar weet het zeker: de Oranje Leeuwinnen worden dit jaar kampioen op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze is groot fan van het vrouwenteam en samen met haar vader gaat ze naar zo veel mogelijk wedstrijden.

Haar grote droom is om zelf bij Oranje te spelen. Daar werkt ze al hard naartoe. Pien voetbalt al haar sinds haar vierde en inmiddels doet ze vier trainingen en een wedstrijd per week.

Haar grote voorbeeld, en hoe kan het ook anders als keepster:  Daphne van Domselaar uit Oudkarspel. Ze mocht een keer met haar het veld oplopen. "Toen kreeg ik ook dit shirt van Daphne" vertelt Pien aan mediapartner NH Nieuws. Trots strijkt ze over het gele shirt ze op 7 april kreeg. Ze denkt dat het haar lievelingsitem van de Oranje Leeuwinnen is. "Ik heb ook nog keepershandschoenen van haar gekregen."

Vannacht om 03:00 uur begint het Nederlandse dameselftal aan de eerste poulewedstrijd tegen Spanje. "Ja, dan gaan we kijken. Mijn moeder gaat me wakker maken." En ze weet zeker dat er wordt gewonnen. Ze voorspelt met 2-0.
Pin It
Bekeken: 1770x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/