Spam, iedereen heeft er wel eens mee te maken. En zo zijn er online talloze andere uitdagingen, waarvan de meeste internetters wel dΓ©nken dat ze er voldoende alert op zijn, maar waar menigeen toch nog wel wat over bij kan leren. De bibliotheken van Dijk en Waard en Kennemerwaard gaan samen met SeniorWeb op al deze online uitdagingen in en maken internetgebruikers uit de regio zo nog weerbaarder.

"Online criminaliteit is de afgelopen jaren flink toegenomen", stelt de organisatie. "Internetcriminelen worden steeds creatiever." Het is niet altijd even eenvoudig om een oplichter van een oprechte mailer te onderscheiden. Dat geldt voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren, dus de uitleg die zal worden gegeven in de bibliotheken zijn nadrukkelijk bedoeld voor alle leeftijden.

Op de informatiemarkt 'Online boeven de baas' zijn verschillende kramen te bezoeken waar uitleg wordt gegeven over cybercriminaliteit. De speciale gast van de markt is schrijfster Maria Genova, die het veelgelezen boek 'Komt een vrouw bij de H@cker' schreef. Net als andere standhouders geeft ze praktische tips en gaat ze in op de nieuwste trucs van hackers en online oplichters. Er wordt bijvoorbeeld ook uitleg gegeven over wachtwoorden die net wat sterker zijn dan 'welkom123'.

De informatiemarkt 'Online boeven de baas' vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur in Heerhugowaard en een week later, op zaterdag 28 oktober, in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. De markt is gratis te bezoeken en als gezegd voor alle leeftijden interessant.
Pin It
Bekeken: 815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/