Slangen, schildpadden, kameleons. Maar ook terraria, planten en prooidieren. De biodiversiteit van Alkmaar was dit weekend net even groter dan anders, want op reptielenbeurs 'Reptilica' waren heel wat koudbloedige dieren te vinden. Behalve reptielen waren er op de beurs ook spinnen en verschillende soorten insecten te bekijken. Voor liefhebbers uit wijde omtrek reden genoeg om naar Alkmaar te komen.

De beurs vond plaats bij zwembad Hoornse Vaart, dichtbij station Noord. Toch hoefde wie zondagavond de trein nam niet te vrezen voor een confrontatie met een slang, want wie op de beurs een reptiel aanschaft, zal niet over één nacht ijs zijn gegaan. Daar is de organisatie duidelijk over: wie van zins is een dier te kopen op de beurs, moet zorgen voor gepaste maatregelen voor de terugreis, bijvoorbeeld "wat betreft temperatuur en ruimte voor het dier". Reptielen zijn bijzondere dieren die een bijzondere behandeling verdienen.

Maar bezoekers kwamen zeker niet alleen naar Alkmaar om een slang of een kameleon aan te schaffen. Ook mensen die thuis als reptielen houden konden op de beurs goede koopjes doen, om de huisvesting verder te verbeteren, of om een smakelijk - en nog levend - maaltje uit te zoeken voor hun koudbloedige huisgenoot. Een fotoverslag van de reptielenbeurs is te bekijken op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 618x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/