Behoud het OV in Noord-Holland-Noord. Dat is de oproep van allerlei organisaties als reactie op plannen van de NS. In de nieuwe dienstregeling wordt het aantal treinen in de regio op vrijdag en in de weekenden gehalveerd. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van Alkmaar, Heiloo en Heerhugowaard. De vermindering van het aantal treinen levert problemen op, zo verwachten de meeste bedrijven en organisaties in de regio. Daarom zijn zij een petitie gestart.

Daarover schrijft mediapartner NH. Aan de petitie doen verschillende grote organisaties uit de regio Noord-Holland Noord mee. Ondertekenaars zijn onder meer de Marine, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rechtbank Noord-Holland en de GGZ. Ook verschillende middelbare- en hogeschoolbesturen, ondernemersgroepen en musea ondersteunen het manifest. Het gevoel heerst dat voor NS de regio er maar een beetje 'bijhangt'. De ondersteuners van het manifest willen onder andere dat de (spits)intercity tussen Haarlem en Alkmaar terugkomt en dat de treinfrequentie tussen Alkmaar en Amsterdam niet verminderd wordt.

De wegvallende dienstregeling in de weekenden baart Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar, zorgen. "Wij zijn als museum aantrekkelijk voor bezoekers uit het hele land en ook voor internationale cultuurtoeristen. Die doen juist in de weekenden een dagje Alkmaar", weet hij. "Met het oog op duurzaamheid wil je juist dat mensen minder in de auto springen en meer het OV gebruiken. Uit ervaring weet ik, als de bus maar eens per uur gaat, dat ik denk: ik neem toch maar de auto. Dan weet je zeker dat je thuiskomt. Dat geldt voor honderdduizenden mensen." Hij vervolgt: "Het is precies het verkeerde signaal om nu af te geven: we weten allemaal dat we minder CO2 moeten uitstoten: beter met het OV dan met de auto."

Het manifest is te vinden op de website van Noord-Holland Noord.
Pin It
Bekeken: 677x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/