Muziek, een passend decor, een welbekend historisch verhaal - en net wat andere accenten, andere inzichten, andere gedachten. Dat zijn de ingrediënten van het Alkmaars Historisch Café dat dinsdag 7 november zal plaatsvinden in de Grote Kerk. Harry de Raad, oud-medewerker van het Regionaal Archief, zal in een lezing ingaan op wat hij zelf allemaal over het Beleg van Alkmaar te weten kwam toen hij werkte aan zijn boek met die titel.

'Het beleg van Alkmaar. Opstand en oorlog in de stad en omgeving, 1566-1576', dat is de volledige titel van het vuistdikke boek dat De Raad over Alkmaars meest besproken stukje geschiedenis schreef. Aanstaande vrijdag wordt het gepresenteerd en vervolgens zal het in de betere boekhandel verkrijgbaar zijn, dus wie zich wil inlezen kan het boek al vóór dinsdag 7 november aanschaffen. Of de lezer het ook op tijd uit zal hebben is een tweede.

De Raad bekijkt het Beleg van Alkmaar in zijn boek met een eigentijdse bril. Zeker is er aandacht voor heldhaftige Alkmaarders en de legendes waar zij mee zijn omgeven. Maar De Raad kijkt ook naar het Spaanse perspectief op de kwestie - en relativeert daarmee de zwaarbevochten overwinning enigszins, want veel zin bleken de Spanjaarden er niet in te hebben gehad. Nieuw is ook de bredere kijk op deze Alkmaarse geschiedenis, De Raad zoomt uit en neemt de regio mee in het verhaal.

Het onderzoek van De Raad leverde nieuwe inzichten op en die zal de oud-archivaris, ook ereburger van Alkmaar, uit te doeken doen tijdens het Alkmaars Historisch Café van dinsdag 7 november. Er is muziek van Vive les Gueux en op het grote orgel zal de Ontzetsuite worden gespeeld. Het programma begint om 20:00. Deelname kost 8 euro, kaarten zijn vooraf te bestellen via de website van Bibliotheek Kennemerwaard.
Pin It
Bekeken: 413x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/